- Aktív családi pihenés
- Céges rendezvények
- Horgászat, búvárkodás
- Túrázás a tó és a Dráva környékén

GYÉKÉNYES

Somogyországban barangolva, közel Horvátországhoz, mintha megállna az idő. Itt a levegő is más. Azt mondják, a Dráva- völgye maga a csoda. Ahogy közeledünk Gyékényeshez, ámulatba ejt a Duna-Dráva Nemzeti Park buja növényzete. A sűrű erdők és a gazdag aljnövényzet takarásából lassan előbújnak a modernkor piramisai, a kavicshegyek. Utunk a kis falun visz át. Itt-ott csillogó kékség bukkan fel a gondozott kis házak takarásából. Megérkeztünk. A kék ezernyi árnyalatát rejti magában Gyékényes gyöngyszeme, a kristálytiszta vizű, mély tó.

Kotró, ahogy a környékbeliek emlegetik, igazi horgászparadicsom. Rekordméretű harcsát, pontyot, amúrt és sok más halat foghat itt a türelmes horgász. Sokan csak a stégről dobják be csalijukat, hogy aztán gondűző borocska mellett, el-elbóbiskolva várják a világ legszebb ketyergő zenéjét…kapás van…

A kis hétvégi házak szorosan összebújva a tó partján várják a hűséges gazdikat. Füstkígyók szállnak az ég felé, hogy végre elkészülhessen a várva-várt ízletes grillezett finomság. Jól tud esni a fűnyírás és a pókhálózás után.

Ha tóra szállunk csónakunkkal, körbeevezhetjük a közel 350 hektáros tavat.

Aki kirándulni szeretne a környéken, a Duna-Dráva Nemzeti Park számos tanösvényét, a zákányi Látó-hegyet, a csurgónagymartoni Arborétumot, az őrtilosi Szent Mihály-hegyet és sok más varázslatos dombot, völgyet, szigetet és szinte érintetlen vadregényes tájat ajánlunk. Az apró kis kápolnák, útszéli keresztek, gondozott templomok nyújtanak meghitt pillanatokat a lelki vándoroknak. Akár kerékpárral is nekivághatnak az útnak, hiszen nálunk drótszamár is kölcsönözhető.

A Dráva kanyarulatain túl már Horvátország tornyai nyúlnak az égbe. Minden évben Szent Anna napkor nagy ünnepség keretében búcsút tartanak, amikor csónakokkal kelnek át a Dráván.

A Posseidon Panzió tavasztól őszig várja kedves, kikapcsolódni vágyó vendégeit.

 

 
 
FOTÓGALÉRIA
Posseidon appartmanok
már Horvátországban is!

www.posseidonapartman.hu